Loka atamai: E sau le faigofie ma masalosaloga saogalemu

1 (2)

ATA COPYRIGHTGETTY IMAGES

Fa'amatalaga ata Ua amata ona taatele loka Smart

Mo Candace Nelson, suʻesuʻe e uiga i loka atamai mai se uo "moʻi o se sui taaloga".

O tagata e pei o ia, o loʻo nonofo i le Obsessive Compulsive Disorder (OCD), e masani ona lagona le manaʻomia o le faia o masani e pei o le fufuluina o latou lima, faitau mea poʻo le siakiina o le faitotoa o loʻo loka.

“E fai lava sina taimi na toeitiiti lava a ou galue ai ma ou te le manatua pe na ou lokaina le faitotoa, o lea na ou liliu ai,” o lana tala lea.

I isi taimi sa ia aveina mo se itula ae lei toe foi i tua.“E le taofia lo’u fai’ai se’i vagana ua ou mautinoa lelei,” o le faamalamalamaga lea a Misi Nelson, o lē e galue mo le Girl Scouts i Charleston, West Virginia.

Ae ia Setema na ia faʻapipiʻi ai se loka faitotoa e mafai ona ia mataʻituina mai lana telefoni.

"O le mafai ona na o le tilotilo i laʻu telefoni ma lagona lena lagona mafanafana e fesoasoani tele ia te aʻu e toʻafilemu," o lana tala lea.

1

ATA COPYRIGHTCANDACE NELSON

E pei o le tele o tagata, e talisapaia e Candace Nelson le faigofie o se loka atamai

O loka atamai e pei o Kwikset's Kevo na amata ona faʻaalia i le 2013. Faʻaaogaina se Kevo, o lau telefoni feaveaʻi e faʻafeiloaʻi le ki i le bluetooth mai lau taga, ona e tago lea i le loka e tatala ai.

E fa'aaogaina e le Bluetooth le malosi nai lo le Wi-fi, ae e itiiti ni mea e ofoina mai.

O le siitia o siteki, Yale's August ma Schlage's Encode, na faʻalauiloaina i le 2018 ma le 2019, e iai foʻi le Wi-fi.

O le Wi-fi e mafai ai ona e mataʻituina ma pulea le loka pe a e alu ese mai le fale, ma vaʻai foliga o lau tagata faʻafeiloaʻi Amazon o loʻo manaʻo e sau i totonu.

O le fa'afeso'ota'i ma le wi-fi e mafai ai fo'i e lau loka ona talanoa ia Alexa po'o Siri, ma ki au moli ma fetu'una'i le vevela pe a e sau i le fale.Le mea faaeletonika e tutusa ma se maile e aumai au seevae tosotoso.

O le faʻaaogaina o se telefoni e fai ma ki ua sili ona taʻutaʻua mo 'au a AirBnB, ma o le fale mautotogi o loʻo i ai se faiga faapaaga ma Yale.

I le lalolagi atoa, o le maketi loka atamai o loʻo i luga o le ala e oʻo atu i le $ 4.4bn (£ 3.2bn) i le 2027, faʻasefulu faʻasefulu mai le $ 420m i le 2016,e tusa ai ma le kamupani suʻesuʻe maketi Statista.

O ki telefoni feaveaʻi o loʻo maua foi le lauiloa i Asia.

O Tracy Tsai e faavae i Taiwan, o le sui peresitene o le kamupani suʻesuʻe a Gartner mo fale fesoʻotaʻi, ua faʻailoa mai ua leva ona fiafia tagata e faʻaoga smartphones mo faʻatauga o le faʻaaogaina o latou e fai ma ki o se laʻasaga laʻititi.


Taimi meli: Iuni-02-2021